Felicitare cu ocazia zilei de 8 Martie

2018-03-07

Multstimate Doamne și Domnișoare,

La acest început de primăvară, când soarele se căznește să răzbată printre fulgii Dochiei, în momentul când recunoaștem în public admirația noastră pentru Femeie ca esență de origine divină, Vă adresăm cele mai calde felicitări cu urări de sănătate și împliniri!
 
Destinul Femeii în cercetare este unul aparte, or, este întruchiparea a ceea ce Femeia a năzuit dintotdeauna - dreptul și abilitatea ei de a demonstra libertate în gândire și acțiune, cunoștințe profunde, dreptul de a le dezvolta în beneficiul omenirii, de a le materializa în obiecte și concepte care să facă mai bună viața ei, a copiilor ei, a celor care sunt în jurul ei.
 
Totodată,  ea rămâne să fie și Femeie prin definiție și excelență – tandră, sensibilă,  grijulie, atentă, având nevoie de susținere și ocrotire, de înțelegere și dragoste.
 
În numele conducerii Academiei de Științe a Moldovei, vă doresc să aveți parte de oameni buni în jurul Dumneavoastră, de dragostea celor apropiați, de succese și realizări frumoase, de care să Vă mândriți și să ne mândrim, prin care să promovați cunoașterea, inovația și excelența lucrului bine făcut.
 
Academician Ion Tighineanu,
Prim-vicepreşedinte al Academiei de Ştiinţe a Moldovei