Mesaj de felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale a lucrătorului medical și a farmacistului

2018-06-17

Mult stimaţi medici, cercetători, farmacişti, asistenţi medicali,

Cu ocazia sărbătorii profesionale a lucrătorului medical și a farmacistului, Academia de Științe a Moldovei are deosebita onoare de a adresa tuturor angajaţilor din această ramură sincere urări de bine, sănătate, prosperitate și noi realizări.

Comunitatea medicală este pilonul care asigură sănătatea societăţii or, încă Hipocrate spunea că „Sănătatea este o comoară pe care puțini știu să o prețuiască, deși aproape toți se nasc cu ea”. Medicii sunt cei care aduc bucuria continuităţii neamului în fiecare familie, care dăruiesc o rază de speranţă suferindului, tratează corpul și sufletul, şi fac toate acestea cu multă abnegaţie și angajament profesional.

Medicii – cercetători ştiinţifici sunt cei care caută soluţii pentru cele mai dificile probleme ale medicinii, constituind nervul şi coloana domeniului, aducând inovaţia în slujba vieţii umane, inventând căi de menţinere şi recuperare a sănătăţii, descoperind instrumente şi modalităţi de salvare a vieţii omului.

Activitatea profesională pe care o realizaţi Dumneavoastră este una cu adevărat eroică prin însuşi faptul că le dăruiţi oamenilor savoarea şi bucuria vieții.

Cu acest prilej, primiţi sincere felicitări şi recunoştinţa infinită pentru inimile voastre receptive, vieţile salvate, sănătatea locuitorilor din satele şi oraşele din ţara noastră.

Prezidiul Academiei de Ştiinţe a Moldovei