Conducerea AŞM a urat La Mulţi Ani colaboratorilor aparatului administrativ al Prezidiului AȘM

2018-12-28
 

Cu ocazia Sărbătorilor de Iarna, sfârșitului de an 2018, dar şi intrarea într-un Nou An, conducerea AŞM a felicitat, la 27 decembrie, colaboratorii din cadrul Aparatului administrativ al Prezidiului Academiei de Științe a Moldovei, secțiilor de științe ale AȘM, adresându-le cele mai calde urări de bine, sănătate, prosperitate şi împliniri.

Preşedintele interimar al AȘM, acad. Ion Tighineanu a făcut retrospectiva anului 2018, evidenţiind evenimentele care au marcat anul, dar şi provocările cu care s-a confruntat Academia în contextul procesului de implementare a reformelor în sfera cercetare-dezvoltare. „Astăzi petrecem anul 2018 care a fost un an destul de dificil pentru noi, dar probabil fiecare păstrează în memorie şi amintiri plăcute. Anul 2018 poate are și o însemnătate aparte, fiindcă este anul 18 al mileniului III, adică i-aș spune că mileniul III împlinește 18 ani, iar 18 ani este vârsta cea mai frumoasă pentru un om. Indiferent cum am parcurs această perioadă cu succese, probleme, să ne bucurăm că astăzi suntem sănătoși, cu voie bună, suntem împreună și ne pregătim pentru a întâlni anul 2019, sperând că Noul An va fi un an mult mai reușit decât 2018”, a spus președintele interimar al AȘM.           
 
Academicianul Tighineanu le-a dorit colaboratorilor ca Anul 2019 să fie unul cu semne bune, să aducă tuturor armonie, împăcare, prosperitate şi noi speranţe. Totodată, președintele interimar le-a dorit colaboratorilor să fie încrezători în propria putere şi în puterea cunoştinţelor care le posedă, iar aceasta nu este altceva decât certitudinea zilei de mâine a fiecăruia dintre noi și a celor care vor veni după noi.
 
Aparatul administrativ a fost felicitat și de președintele Consiliului Sindical al AȘM, dr. Andrei Bujoreanu. „De fiecare dată când am ocazia să mă adresez domniilor voastre am avut o deosebită satisfacție. Anul care vine se vor împlini 14 ani de când suntem în cadrul Academiei. Vă doresc ca anul care vine, 2019, să fie un an bogat, un an cu multă satisfacție”, a spus dr. Bujoreanu.      
 
La mulți ani cu sănătate, suficiență și satisfacție a dorit și acad. Ion Guceac, vicepreședinte al AȘM. „În ultimul timp ne-am obișnuit, involuntar, ca atunci când avem posibilitatea să ne urăm unul altuia lucruri necesare, deseori facem abuz și urăm de toate. Din acest motiv, vin cu o singură urare: ca în anul 2019, în care vom păși peste câteva zile, să aveți suficiență în toate, în tot ce vă doriți dumneavoastră, și cred că aceasta va fi o satisfacție”, a menționat dl Guceac.
 
Sincere felicitări cu prilejul tuturor sărbătorilor de iarnă a adresat și vicepreședintele AȘM, m.c. Viorel Prisăcari. „Vreau din tot sufletul să vă doresc la toți și la fiecare în parte în Anul Nou numai bine și sănătate, belșug și bucurie în familiile dumneavoastră. Îmi doresc mai întâi mie și nouă tuturor, ca Academia noastră să prindă din nou aripi”, a dorit dl Viorel Prisăcari.
 
Atmosfera de sărbătoare a fost susținută de dr. Mariana Cocieru şi Ştefan Sofronovici, cercetători din cadrul Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Haşdeu” al MECC, care au încântat inimile celor prezenți cu colinde autentice, urături. Au colindat, au urat și au semănat cu boabe de grâu, pentru ca anul care vine să fie unul bogat şi plin de roade, cu belșug și sănătate. Colindătorii au fost răsplătiți cu tradiționalii colaci și dulciuri. 
 
Eugenia Tofan,
Serviciul de Presă al AŞM