Doar faptele bune și frumoase ne înalță cu adevărat

2018-12-28
 

În ajunul Sărbătorilor de iarnă, de Crăciun, avem cu toții îndemnul divin de a fi mai buni și de a face cât mai mult bine celor din jur. O faptă bună și o atenție cât de mică poate însemna pentru cineva o speranță, o alinare, un sprijin.

În spiritul frumoasei tradiții, pentru a aduce bucuria și căldura sărbătorilor de iarnă și a Sfintelor Sărbători ale Crăciunului, conducerea Academiei de Științe a Moldovei, în persoana președintelui interimar al AȘM, acad. Ion Tighineanu, vicepreședinților, acad. Ion Guceac, m.c. Viorel Prisăcari, precum și acad. Boris Găina, dr.hab. Veaceslav Ursachi, dr.hab. Maria Șleahtițchi, dr. Gheorghe Tudorache, dr. Adelina Dodon au vizitat și la acest sfârșit de an membrii Academiei de Științe, ajunși la o vârstă onorabilă, dar și pe cei care se află într-o stare mai precară de sănătate.
 
De vizita șefilor de la Academie s-au bucurat anul acesta acad. Teodor Furdui, acad. Harambie Corbu, acad. Alexei Simașchevici, acad. Andrei Ursu, m.c. Nicolae Bilețchi, m.c. Ion Corcimaru, şi m.c. Vasile Babuc, m.c. Valentin Musteață. Conducerea AȘM s-a interesat de sănătatea academicienilor şi de preocupările lor. Cu ocazia sărbătorilor, le-a dorit membrilor corpului academic tradiționalul La Mulți Ani, sănătate durabilă și un an mai bun sub toate aspectele. Totodată, conducerea AȘM le-a mulțumit oamenilor de știință, pentru prestația științifică de-a lungul anilor, pentru dedicația fiecăruia în domeniul său de cercetare, pentru succesele obținute pe parcursul carierei științifice, fapt ce a contribuit la sporirea imaginea științei atât la nivel național, cât și internațional.
 
Academicienii au rămas plăcut surprinşi de vizita colegilor, în preajma sărbătorilor de iarna, mulţumind pentru acest gest creștinesc și de înalt respect, dar şi pentru că nu sunt uitaţi. Chiar dacă, în unele cazuri, sănătatea nu le permite să fie mai prezenți ca altă dată, savanții s-au arătat preocupați de problemele și provocările cu care se confruntă Academia de Științe, de rolul pe care îl va avea Academia în societate, de schimbările care au loc în contextul reformelor, de perspectivele de dezvoltare a științei. În virtutea experienței de-o viață în cercetare, academicienii au venit cu unele sfaturi, dar și cu îndemnul la consolidare. Au dorit tuturor sănătate și un an mai prosper, oamenii să fie mai atenți unul cu altul, mai respectuoși și mai buni. „Urez Academiei să întărească zi de zi poziția și știința Republicii Moldova, măcar în domeniul agriculturii, să progreseze și domine pentru totdeauna”, a dorit m.c. Vasile Babuc.  

Galerie foto 
   
Eugenia Tofan,
Centrul Media al AȘM