Conferința internațională Zilele Academiei de Științe Tehnice din România „Creativitatea în dezvoltarea Societății Cunoașterii”, Ediția XIV-a

2019-10-17
 
 
În perioada 17-18 octombrie 2019, la Chișinău va avea loc Conferința Internațională Zilele Academiei de Științe Tehnice din România cu tema „Creativitatea în dezvoltarea Societății Cunoașterii”, eveniment organizat de Academia de Științe Tehnice din România și Filiala Chișinău, Universitatea Tehnică a Moldovei.
 
Evenimentul va avea loc la 17 octombrie 2019, ora 09:00, în incinta Centrului de Excelență TekWill al Universității Tehnice a Moldovei (str. Studenților 9/11).
 
La deschiderea lucrărilor conferinței va participa, cu un mesaj de salut, președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu. 
 
În cadrul conferinței acad. Ion Bostan va susține o Prelegere de creativitate tehnică cu tema „Transmisii precesionale. De la invenție la aplicații”. Prelegerea are loc în cadrul lecturilor academice și este dedicată aniversării a 70-a a  academicianului Ion Bostan, inginer, constructor de mașini. 
 
Evenimentul include, de asemenea, lansarea a două volume ale academicianului Ion Bostan - Transmisiuni Precesionale: Volumul I „Sinteza, cinematica și elementele de calcul” și Volumul II „Geometria contactului, generarea suprafețelor și aplicații”.
 
 
La  eveniment se invită reprezentanţii mass-media.     
 
Eugenia Tofan,
Serviciul de Presă al AŞM